The Versatile Blogger Award

versatilebloggernominations

Sad se osećam kao Bob Dilan sa ovim odlaganjem. Ja sam malo sačekao da me nominuju svi koji su prepoznali moju genijalnost pa da se onda svima zahvalim od jednom, al’ izgleda da je to to. Vas koji kasnite ću naknadno dopisati. A sad malo ozbiljno: Prvih godinu i po su moje priče čitali tek nekolicina, uglavnom prijatelja i članovi porodice. Drugim rečima: marketing i samopromocija- sedi jedan! U tom razdoblju bio je i period od tri-četiri meseca u kojem nisam napisao niti rečenicu, čak sam mislio da su priče u meni usahle, bio je to doduše period u kojem sam vodio krvav birokratski rat, a meni pisanje ne ide ni sa jednom drugom delatnošću, kada u mojoj glavi počne da se stvara priča prestajem da čitam, čak i muziku gasim, što je do nedavno za mene bilo nezamislivo, i kasnije kad uhvatim vremena to sve zapišem, maksimum multitaskinga za mene je telefoniranje u vožnji, a onda su, posle izvojevane pobede, u početku stidljivo, počele da se vraćaju. Nedavno ste počeli i vi, čitaoci, nekako brojnije da se pojavljujete i zbog toga mi ove nominacije posebno znače. Kada bilo ko pokaže da ceni ono što sami iz ničega stvorite mnogo znači, kada to učini neko ko vas poznaje samo po vašim delima, i neko ko razume tu strast koja vas goni jer ista strast ni njima ne da mira, to ima posebnu težinu. Izuzetno sam zahvalan brlogingblogZevsova cerka i Savremeni hekleraj  za čast koju ste mi ukazali nominujući me i za vreme koje ste mi posvetili čitajući.

pravila nominacije su:

 • Zahvalite osobi koja vas je nominovala
 • Nominujte do 15 blogera (možete manje ali ne više) i obavestite ih
 • Podelite sa svima 7 činjenica o sebi
 • Objavite sliku nagrade u svom tekstu i ova pravila

 

Pravila nalažu da napišem sedam činjenica o sebi, pretpostavljam da se misli na sedam zanimljivih činjenica, pa krenimo redom:

 1. Ne postoji sedam zanimljivih činjenica o meni.
 2. Radnim danima: profesionalni putnik- antiturist.
 3. Vikendom: rekreativni putnik- neturist.
 4. Leti: 7 dana- paradajzturist.
 5. Više od dvadeset godina sam muž i otac, samouk, prvih petnaestak poprilično loš u obe discipline, zadnjih pet-šest se trudim da nadoknadim propušteno i popravim utisak.
 6. Ako je vama dok čitate moje priče barem 2% zanimljivo kao meni kad ih pišem onda vam je baš super.
 7. Ja sam poslednji juniorski državni prvak SFRJ u reketnom modelarstvu, klasa S4B, posle toga su došle devedesete (ova je možda zanimljiva).

A sad, što se tiče nominacija izdvojiću ih samo nekoliko, prvo bih nominovao svog prijatelja Paju, autora bloga pogledizmulja.wordpress.com kome sam posebno zahvalan za podršku u samom startu i koji me je lansirao u ovu Blogosferu, a koji je, na žalost zapao u neku malodušnost nepoznatog izvora i već duže vreme ne piše. Nominujem ga da ga podstaknem da se iščupa iz te malodušnosti jer mi nedostaju njegovi tekstovi.

Zatim bih nominovao duledudule.wordpress.com, takođe iz želje da se čim pre vrati pisanju.

I još bih dodao udavaca.wordpress.com, pročitajte https://udavaca.wordpress.com/2016/03/11/mrznja/, za početak, i sve će vam biti jasno, i jasna19blog.wordpress.com, posebno za serijal Sremački Medaljon.

Svi ostali koji ste dobili “lajk” od mene smatrajte se nominovanim, jer svaki od njih je krajnje iskren. Ja inače provodim jako malo vremena u zoni interneta tako da ne pratim puno blogova, pratim u glavnom blogove sa kratkim pričama, pa čak ni njih ne stižem da čitam redovno, sa dolaskom lepog vremena će to bili još izraženije ali trudiću se da nadoknadim. Hvala još jednom i ČITAMO SE!

P.S. Napati me ovaj tekst, nisam više siguran koliko mi je drago zbog ovih nominacija.

Advertisements

One thought on “The Versatile Blogger Award

 1. Tebe je tekst napatio, a mene obogatio za par lepih misli i par finih rečeničkih konstrukcija 😀 Eto, sve je relativno, živela Mileva!
  Hvala za lepe reči koje si mi posredno uputio, jako mi je drago što se čitamo i na taj način, između svih ostalih, družimo uz lepu pisanu reč.
  Ti si veoma talentovan, to i sam znaš i nije potrebno da posebno apostrofiram, ali imam potrebu da to naglasim. I kada pročitam neku bezvrednu knjigu – uglavnom je odložim na devetoj strani, nemam vremena za nadritalente, zažalim što neko kao ti, ili neko drugi od zajedničkih prijatelja, nema mogućnost da objavi takvu neku, hard formu. Teme kojima se baviš su svakodnevne, naše, životne. Ali, način na koji ih obradiš uopšte nije svakidašnji i u tome je lepota tvog izraza.
  Sa velikim poštovanjem i srdačnim pozdravima tebi 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s